High Tech Ceran mikroszál

A Ceran huzatok fölénye a rendkívüli mikroszálnak köszönhető, amely lehetővé teszi az erőt kímélő munkavégzést, és tökéletes takarítási eredményt biztosít. Így ez a száraztakarítás vonzó látványt biztosít a padlóburkolatok értékének lehető legnagyobb megőrzésével.


1) Hagyományos szál; 2) mikroszál

A mikroszálról bővebben

Mikroszálnak nevezik azt a szálat, melynek különszáljai finomabbak, mint 1 dtex (a "Decitex" rövidítése). 1 dtex: 10.000 méter ebből a nagyon finom szálból pontosan 1 gramm! Viszonyítás: a mikroszál kétszer finomabb, mint a selyemszál (a legvékonyabb természetes szál), háromszor finomabb a pamutszálnál és hatvanszor finomabb az emberi hajnál.

Előnye is ebből származik: a mikroszál a többi anyaghoz képest - ugyanolyan súly mellett - jelentősen nagyobb térfogatú. Ezáltal a gyártás során is jelentősen nagyobb felületű, mint a többi szövet. Ennek köszönhetően szennyeződésfelvevő felülete is nagyobb a hagyományos szálból készült mopokhoz és törlőkendőkhöz képest. Finomságának köszönhetően a mikroszál képes a felület mikropórusaiból is - melyet emberi szemmel nem érzékelünk - mechanikailag problémamentesen eltávolítani a szennyeződéseket, mert a hajhoz hasonlóan pikkelystruktúra szerűen megakad.


Pormegkötő takarítás elektrosztatikusan

A Ceran mop szárazon történő alkalmazásakor a súrlódás során a mikroszálak elektrosztatikusan feltöltődnek, ennek hatására a negatív töltésű szennyeződéseket felkavarás nélkül felfogja. A hajat, bolyhokat, porcicákat és más szennyeződéseket magához vonzza, és a strukturált szálfelület megtartja. Elkerülhető a söprögetés, enyhe szennyeződés esetén a kívánt tisztasági fokozat víz és tisztítószer alkalmazása nélkül érhető el. Ezenkívül a Ceran mop pl. a parkettán enyhe polírozó hatást fejt ki a még szebb látvány érdekében.


Nyirkostörlés "kapilláris" hatással

A mikroszálas termékeknél a szálak közötti hézagok aránylag nagyok. Ezek a hézagok és levegőkamrák biztosítják a magas vízfelvevő képességet. Ez az úgynevezett "kapilláris" hatás felel a vízfelvevő képességért, mivel a mikroszál magában nem képes erre. Így "szívja" fel a mikroszálas anyag a vizet, szennyeződést vagy baktériumokat. A megkötött anyagok az egyes szálakhoz kötődnek.