Mosási javaslatok

A takarításhoz használt VERMOP textíliák kiváló minőségű anyagokból készülnek, és kiváló tisztítási teljesítményük igazán meggyőző. Ahhoz, hogy a textíliák tisztítási teljesítménye napi igénybevétel mellett is kiváló legyen, nagyon fontos az ápolásuk. A következőkben összefoglaltuk, hogy a VERMOP textíliák mosásakor mire kell ügyelni. Ezen kívül mindig be kell tartani a törvényi előírásokat is.

 • Az új mopok előmosása (beavatás)

  Az első használat előtt az új mopokat és mikroszálas törlőkendőket feltétlenül 95 °C-on ki kell mosni. Ezzel megerősödik a varrás, a szálak nedvszívó képessége pedig javul. (Kivétel: Acryl Color)

 • Mosás fajtánként

  A mikroszálas, a dörzsianyagból készült és az Antibak mopokat fajtánként külön kell kimosni. Az elkülönített mosással megakadályozható, hogy a különböző szálminőségek kölcsönösen károsítsák egymást. A mikroszálas törlőkendők esetében mosóháló használata is javasolt.

 • A durva, darabos szennyeződések eltávolítása

  Padlótisztítás alkalmával durva szennyeződés tapadhat a mopra. Ezért mosás előtt először a mopot alaposan ki kell rázni vagy ki kell porszívózni. Így megakadályozható, hogy túl sok szennyeződés kerüljön a mosási folyamatba. A durva szennyeződések károsíthatják a textíliákat vagy a mosógépet.

 • Ne terhelje túl a mosógépet

  Az optimális mosási eredmény eléréséhez a mosódobban elég helyet kell hagyni. A szennyeződés kimosása az anyagból csak akkor lehetséges, ha a textíliák a mosódobban akadálytalanul mozoghatnak. Ezért a mosógépet csak legfeljebb kétharmad részig szabad megtölteni. Alapszabályként elmondható, hogy egy tenyérnyi helyet, illetve a betöltőablak felső harmadáig szabadon kell hagyni a dobot.

 • Mosószer csak a fő mosási folyamatban

  Mosószert csak a fő mosási folyamatban szabad használni. A mosószert a mop alkalmazási területének és szennyezettségi fokának megfelelően kell kiválasztani. Az adagolási mennyiséget tekintve a mosószer gyártójának előírásait kell betartani. Klórtartalmú fehérítőszerek vagy más agresszív fehérítő eljárások alkalmazását lehetőleg kerülni kell. Semmi esetre se használjon öblítőszert!

 • A szárítási hőmérséklet betartása

  A textíliák ajánlott szárítási hőmérsékletét nem szabad túllépni. A túl meleg szárítás miatt a textíliák szálai károsodhatnak.

 • Tárolás szárazon

  A textíliákat lehetőleg szárazon kell tárolni. Nedves tárolás esetén a textíliákon penészfoltok jelenhetnek meg.

 • A mopmosógép ellenőrzése

  A mosógép hibamentes működése elengedhetetlen a jó mosási minőség eléréséhez. Rendszeresen kell ellenőrizni a következőket: - A vízelvezető tömlőt ellenőrizze, hogy nincs-e összenyomva, és hogy a kifolyó vége a mosógépnél mélyebben legyen - A mosódobot ellenőrizze, hogy nincsenek-e rajta sérülések és szennyeződések, és ha vannak, szüntesse meg azokat - A mosóportartó tisztaságát ellenőrizze és szükség esetén a maradványokat távolítsa el Továbbá javasoljuk a mosógép szervizelési időközeinek betartását. Ezáltal az érzékeny alkatrészek, pl. a fűtőrúd állapota is rendszeresen ellenőrzésre kerül.